ŽUSTRA RASPRAVA

Ćudić odgovorila na prozivke Bosića: Nisam predstavnik bošnjačke većine

Branislav Borenović problematizirao je tačku dnevnog reda, tražeći da mu se odgovori da li je ona u skladu sa zaključcima

Ćudić: Naša stranka je multietnička. Printscreen

E. A.

24.5.2023

U toku je sjednica Predstavničkog doma PSBIH, a među zastupnicima je došlo do rasprave na tački koja se odnosi na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.

Usvojeni zaključci

Prijedlog je to Vijeća ministara BiH, s Mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH koja nije podržala principe predloženog zakona.

Opozicija iz RS, prije svih Branislav Borenović (PDP) problematizirao je tačku dnevnog reda, tražeći da mu se odgovori da li je ona u skladu sa zaključcima koje je ranije usvojila NSRS.

Replicirali su mu Saša Magazinović (SDP) i Sabina Ćudić (NS), a u raspravu se potom uključio i Mladen Bosić (SDS).

- Vidim da su Ćudić i Magazinović žestoki branitelji ove skupštinske većine. Mi ćemo se ponašati kao opozicija, kao što ste se i vi ponašali kada niste bili dio vlasti. Ovo je prvi put da predstavnici Bošnjaka iz Federacije BiH kažu da njih ne zanimaju stavovi Narodne skupštine RS. Nismo mi donijeli zaključke u NSRS, nego većina u toj skupštini - naveo je Bosić.

Bošnjačka većina

Replicirala je Sabina Ćudić, kazavši da oni nisu predstavnici bošnjačke većine.

- Ja vas molim da ne upirete prstom i ne govorite "predstavnici bošnjačke većine", jer itekako dobro znate da ja to lično nisam. Predstavljam Bosnu i Hercegovinu. Naša stranka je multietnička - rekla je Ćudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.