ROK DVIJE GODINE

Raspisane javne nabavke za obnovu Ložioničke i izgradnju trake za Zapadni prilazu gradu

Oba postupka javnih nabavki raspisana su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine

Adnan Šteta je napomenuo da se ovim poboljšava saobraćajna sigurnost. Printscreen

E. A.

30.5.2023

Direkcija za puteve Kantona Sarajevo je jučer raspisala postupak javne nabavke za dva projekta, jedan u Novom Sarajevo, drugi na Ilidži, a oba će imati veliki značaj za građane Kantona Sarajevo. 

Radi se o rehabilitaciji dijela ulice Ložionička i izgradnji trake za ubrzanje na cestu Zapadni prilaz gradu, pravac Blažuj-Ilidža. 

Saobraćajna sigurnost

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, resorni ministar Adnan Šteta (SDP) je napomenuo da se ovim poboljšava saobraćajna sigurnost.

Obnova dijela ulice Ložionička planirana je od, kako su naglasili, povezivanja na krak novoprojektovanog kružnog toka do ulice Zmaja od Bosne u dužini od 400 metara. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 996.000 KM bez PDV-a.

Okvirni sporazum

Za izvođenje radova na izgradnji trake za ubrzanje na brzoj cesti zapadnog prilaza gradu, u smjeru od Blažuja do Ilidže, planirano je zaključenje okvirnog sporazuma na dvije godine, a procijenjena vrijednost za ovaj projekt je 2,2 miliona KM bez PDV-a.

Oba postupka javnih nabavki raspisana su u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine i podzakonskim aktima, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.