NISKOBUDŽETNA KOMPANIJA

Wizz Air ukinuo let iz Banje Luke za Štokholm

Wizz Air kontinuirano prati performanse svojih ruta, kako bi omogućio da najpopularnije destinacije imaju najniže moguće cijene karata

Wizz Air ukinuo let iz Banje Luke za Štokholm. Printscreen

H. J. I.

31.5.2023

Aviolinija iz Banje Luke za Hamburg saobraćat će samo tokom ljetne sezone, dok su letovi na ruti Banja Luka – Štokholm Skavsta prekinuti, potvrdila je za "Nezavisne novine" Tamara Nikiforova, menadžerica korporativnih komunikacija Wizz Aira. 

Ponuda i potražnja tržišta

Kako navodi, Wizz Air kontinuirano prati performanse svojih ruta, da bi omogućio da najpopularnije destinacije imaju najniže moguće cijene karata.

- Kao što je uobičajena praksa u avioindustriji, Wizz Air optimizuje svoju mrežu na temelju rezultata ovih pregleda i sezona putovanja, tako da će linija Banja Luka – Hamburg saobraćati samo tokom ljetne sezone, dok su letovi na ruti Banja Luka – Štokholm Skavsta prekinuti. Nastavljamo da pratimo ponudu i potražnju na tržištu, kako bismo svojim putnicima mogli ponuditi najbolje opcije putovanja - rekla je Nikiforova.

Alternativni raspored letenja

Kako je istakla, putnici s rezervacijama na koje utječe ova promjena bivaju obaviješteni i automatski im se nudi alternativni raspored letenja, potpuni povrat novca na originalni način plaćanja ili 120 posto originalne cijene u obliku kredita za rezervaciju aviokarata.

Podsjećamo, Wizz Air je otkazao letove iz Banje Luke za Malme, a sada otkazuje linije za Štokholm Skavstu, te će zadnji let biti 28. avgusta, dok će samo tokom ljeta saobraćati za Hamburg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.