OD 5. DO 9. JUNA

Treća škola akušerske anestezije u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Voditelj ove edukacije će bit eminentni profesor Lorent Bolag, međunarodno priznat stručnjak u oblasti akušerske anestezije

Škola će trajati od 5. do 9. juna. Printscreen

H. J. I.

2.6.2023

Odjeljenje za anesteziju i intenzivnu terapiju Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo organizator je Treće škole akušerske anestezije, koja počinje u ponedjeljak i traje do petka. Škola će trajati od 5. do 9. juna.

Voditelj ove iznimno važne i sveobuhvatne edukacije će bit eminentni profesor Lorent Bolag (Laurent A. Bollag), međunarodno priznat stručnjak u oblasti akušerske anestezije.

Pet intenzivnih dana edukacije

Škola će tokom pet intenzivnih dana obuhvatiti najnovija dostignuća i smjernice u akušerskoj anesteziji, pružajući učesnicima priliku za usvajanje novih vještina i znanja. Bit će održane brojne interaktivne radionice, predavanja i rasprave koje će omogućiti proširivanje i razumijevanje o složenim aspektima akušerske anestezije.

Prema dosadašnjim najavama ovoj prestižnoj Školi akušerske anestezije će prisustvovati ljekari iz čitave BiH, a cilj je da unaprijede svoje znanje i da u svojim sredinama primjene dobre kliničke prakse u akušerskoj anesteziji/analgeziji, koje se već rade u sarajevskoj Općoj bolnici.

Planirana obraćanja

Škola opstetričke anestezije počinje u 8 sati u Konferencijskoj Sali Opće bolnice na II spratu Upravne zgrade.

Planirano je obraćanje:

- Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor;

- Prof. dr. Haris Vranić, ministar zdravstva u Vladi KS;

- Profesor Lorent Bolag;

-Dr. Ivan Keser, spec. anesteziolog.

Anesteziolozi i prof iz SAD su otvoreni za gostovanja u medijima i razgovore o bezbolnom porodu, njegovoj prednosti i pravu žena na ovu zdravstvenu uslugu, koja se primjenjuje u Općoj bolnici, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.