OGLASIO SE

Mijatović: Gade mi se više "patriote" svih naroda

Dodao je i da sve ove patriote nisu pomenuli radnike i poslodavce

Oštru poruku uputio svim. Facebook

E. A.

4.6.2023

Vojin Mijatović, zamjenik federalnog premijera i ministar za razvoj, poduzetništvo i obrt oglasio se na svom Facebook profilu.

- Galopom odlaze ljudi iz BiH, radnici iz BiH odlaze i vrijedno rade na podizanju BDP-a evropskih zemalja, poslodavci u BiH vode grčevitu borbu za opstanak u BiH. I pored svega ovoga slušamo svaki dan “patriotske istorijske/historijake” izjave na svim stranama u BiH - napisao je Mijatović.

Dodao je i da sve ove patriote nisu pomenuli radnike i poslodavce, te da su uredno svaki mjesec od njihovog poreza primaju plate, voze se u automobilima koje su im kupili radnici i poslodavci i još sto drugih privilegija.

- Zato smatram da će smanjenje opterećenja na plate ( izmjenom zakona o doprinosima i zakona o porezu na dohodak) te dizanje minimalne plate biti jedina istorijska/historijaka stvar u ovoj godini. Zadovoljstvo je biti član Vlade FBiH koju vodi Nermin Nikšić, a koja će praviti poteze koji znače život, zaustaviti odlazak radnika iz BiH i raditi na jačanju kapaciteta naših firmi. Ovo je ispravan istorijski/ historijski patriotski potez, sve drugo je šuplja - naveo je Mijatović.

- Gade mi se više “patriote” svih naroda i partijskih boja u BiH, okrenite se građanima ili ućutite vječno, od vašeg patriotizma sve nas je manje u BiH - navodi Mijatović na Facebooku.
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.