SUSRETI

Ministar Konaković posjetio delegaciju BiH koja učestvuje na olimpijskim igrama u Berlinu

Delegacija Bosne i Hercegovine broji 44 člana i jedna je od 195 delegacija iz država širom svijeta

Konaković s bh. delegacijom. Avaz

Z. K.

16.6.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković susreo se prilikom zvanične posjete Saveznoj Republici Njemačkoj i sa delegacijom Bosne i Hercegovine koja boravi u Berlinu i koja će uzeti učešće na Ljetnim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade.

Osvajači medalja

Delegacija Bosne i Hercegovine broji 44 člana i jedna je od 195 delegacija iz država širom svijeta. Takmiče se u više disciplina - atletici, stonom tenisu, plivanju, ženskom futsalu i basketu. Fokus olimpijade stavljen je na inkluzivne aktivnosti. U timu se nalaze i osvajači medalja, ali i oni koji se po prvi put odvajaju od svojih roditelja.

Olimpijske igre Specijalne olimpijade održavaju se svako četiri godine - zimske i ljetne, a dogovoreno je da se po povratku bh. olimpijaca u Sarajevo počne zajednički raditi na tome da upravo Bosna i Hercegovina bude domaćin Zimskih olimpijskih igara Specijalne olimpijade u narednom periodu, a obećana im je i finansijska podrška.

Poželio im sreću

Prilikom susreta ministar vanjskih poslova Konaković poželio je sreću našim takmičarima uz želje da se vrate u svoju državu sa medaljama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.