TRAJNO DOBRO

U čast stradale doktorice Azre Spahić gradit će se bunar u Africi

Azra je bila vesela i mlada djevojka puna života, uvijek spremna za savjetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima, naveo je Ademović

Facebook

S. S.

21.6.2023

U čast stradale mlade doktorice Azre Spahić, koju je usmrtio Armin Berberović vozeći automobil pod dejstvom alkohola bez vozačke dozvole, u Africi će biti izgrađen bunar.

Podsjećamo, ona je život izgubila u centru Sarajeva, a njena drugarica dr. Alma Suljić je teško povrijeđena.

Njene kolege s Medicinskog fakulteta su se odlučile za igradnju bunara u Africi, kako bi izgradili jedno trajno dobro za nju i sačuvali sjećanje na sve ono što je predstavljala.

- Azra je bila vesela i mlada djevojka puna života, uvijek spremna za savjetovanje, veliki prijatelj i uzor mnogima. Riječima se ne može opisati koliko je značila svojoj porodici, prijateljima i svojoj lokalnoj zajednici. Cijena izgradnje jednog bunara iznosi 2. 000 eura. Plan je da se uz pomoć lokalne zajednice sakupi novac za izgradnju jednog bunara. Ostatak prikupljenih sredstava će biti uložen u još neko trajno dobro - naveo je Fatih Ademović.

Vaše donacije možete ostaviti u jednoj od pet kutija koje će biti postavljene na sljedećim lokacijama: Zgrada Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Lijepe kućne stvari (ARIA Mall treći sprat spratu), Dom Zdravlja Stari Grad Sarajevo, Buybook Sarajevo (Radićeva), Samusa (Mudželiti Veliki 7, Baščaršija).

Akcija prikupljanja sredstava će trajati deset dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.