POTPISALA MINISTRICA

Sekretar u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke dobio otkaz: Krivotvorio službene dokumente

Za posao sekretara trebala mu je potvrda koju nije mogao dobiti, ali se zato pobrinuo njegov stranački kolega Semir Šejtanić

Kajtaz je odabir SDA-ove kadrovske kuhinje. Facebook

Z. K. / Hercegovina.info

6.7.2023

Alden Kajtaz, sekretar u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke, dobio je otkaz.

Nova ministrica Jasna Duraković potpisala je otkaz dojučerašnjem sekretaru zbog pravosnažne presude o krivotvorenju službene dokumentacije.

Stranački kolega

Podsjetimo, Kajtaz je odabir SDA-ove kadrovske kuhinje koja u HNK rijetko pogodi s funkcijskim nagrađivanjem. Za posao sekretara trebala mu je potvrda koju nije mogao dobiti, ali se zato pobrinuo njegov stranački kolega Semir Šejtanić, direktor OŠ „Mujaga Komadina“.

Šejtanić i Kajtaz su se dosjetili kako bi to mogli riješiti pa su krivotvorili službenu ispravu s neistinitim sadržajem koju je direktor potpisao. Naime, iako je znao da je Alden Kajtaz u periodu od 12. marta 2010. do 12. aprila 2015. u školi bio zaposlen kao nastavnik matematike i fizike, u potvrdu djelovodnog broja: 02-276/17 od 24. maja 2017. unio jeneistinit podatak da je Alden Kajtaz u periodu od 12. marta 2012. do 12. aprila 2015. u školi obavljao poslove profesora.

Iako je, tek sad, poslom platio jedan od krivotvoritelja, javnost će se s pravom pitati šta je s direktorom škole koji je službenom dokumentacijom lagao za svog kolegu? Ništa.

Semir Šejtanić i dalje rukovodi Osnovnom školom, uprkos presudi kojom je Kajtazu omogućio državne jasle.

Novi mandat

Bez obzira što je pravomoćno osuđen, direktor je za novu-staru poziciju prvog čovjeka JU OŠ „Mujaga Komadina“ trebao donijeti potvrdu o nekažnjavanju. I donio ju je. 

Osuđenik direktor pravomoćnu presudu protiv vlastite malenkosti zaprimio je 28. oktobra 2021. godine, a unatoč statusu pravomoćno osuđene osobe, u međuvremenu je sebi pribavio uvjerenje o nekažnjavanju te isto svjesno priložio na konkurs za novi mandat na poziciji direktora JU Osnovne škole “Mujaga Komadina”, gdje je već bio direktor.

Osim što je donio dokument za koji zna da je nevalidan, on je i kao direktor morao spriječiti imenovanje samog sebe zbog nevalidne dokumentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.