O NEVREMENU

Petrović: Pod blagoslovom vladike Fotija zvonila su crkvena zvona koja su odbranila Bijeljinu

„Ovaj duhovni pastir je“, piše gradonačelnik Bijeljine, „bio inicijator učestalog oglašavanja crkvenih zvona koja su odbranila našu Bijeljinu“

Ljubiša Petrović. BN TV

S. S.

26.7.2023

Region Semberije i grad Bijeljina pogođeni su proteklih nekoliko sedmice ogromnim nevremenom koje je ostavilo teške posljedice na stanovništvo, imovinu, poljoprivredne kulture.

Na to se osvrnuo gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

- Jeste li primijetili da su jučer sa zvonika naših pravoslavnih svetinja zvonila zvona na svaki sat, a posebno kako se približavala satnica za najavljenu oluju?, upitao je Petrović sugrađane.

A potom je nastavio.

- Jučer smo uprkos najavljenoj oluji prošli samo sa jačom kišom i kratkotrajnim udarima vjetra koji ni izbliza nisu bili jaki kao u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine, ali i regiona - Srbije, Hrvatske i Slovenije.“

Nakon toga se zahvalio vladiki Zvorničko tuzlanskom Fotiju, za kojeg je kazao da su pod njegovom blagoslovom jučer zvonila crkva koja su odbranila Bijeljinu.

Ljubiša Petrović. Screenshot

„Ovaj duhovni pastir je“, piše gradonačelnik Bijeljine, „bio inicijator učestalog oglašavanja crkvenih zvona koja su odbranila našu Bijeljinu“.

Petrović, međutim upozorava da opasnost još vreba sa nebesa, te da nema mjesta opuštanju.

- I večeras najavljuju oluju i večeras će Bijeljinom i svim našim, selima odzvanjati zvuk crkvenih zvona. Uz Božiju pomoć ćemo i ovo sve prebroditi, izaći ćemo i iz ove nesreće kao pobjednici i u dogovoru sa našim vladikom Fotijem organizovat ćemo za slavu grada najmasovniju i najljepšu litiju za spasenje naše Bijeljine i naše Semberije.

„Krst je sila i znamjenje, krst je spasenje“, poručio je na kraju gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.