TRAŽE RJEŠENJE

Kompanija "Alma Ras": Zbog inflacije neizvjestan opstanak jednog od pogona gdje rade 52 uposlenika

Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra

Upitan pogon u Bosanskom Petrovcu. Alma Ras / Facebook

N. Aj.

31.7.2023

Usljed pada potražnje, odnosno inflacije na glavnim tržištima, u zapadnoj Evropi gdje bh. kompanija "Alma Ras" najviše posluje, došlo je do neizvjesnosti opstanka pogona u Bosanskom Petrovcu, gdje radi 52 uposlenika.

Za sada, uposlenici iz ovog pogona u radnom odnosu ostaju do 1. septembra, a do tog perioda iskoristit će godišnji odmor, navode iz ove kompanije.

Kako navode iz kompanije "Alma Ras", tačnu informaciju o prekidu ili nastavku rada će imati do kraja avgusta. Čelni ljudi ove kompanije trenutno su u kontaktu s poslovnim partnerima i nastoje naći rješenje.

Ukoliko dođe do zatvaranja, "Alma Ras" će ispoštovati sve zakonske obaveze prema radnicima i dobavljačima, bez izuzetka, ističu.

- Perspektiva poslovanja "Alma Ras" i saradnja s trenutnim partnerima je stabilna. Ostali proizvodni kapaciteti i djelatnosti kompanije nastavljaju s neometanim radom. Smatramo da je ova situacija privremena i da ćemo uspjeti ispregovarati s postojećim i potencijalnim kupcima povećanje obima posla - stav je Uprave kompanije "Alma Ras".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.