SARAJEVO

Kongresni centar hotela "Radon Plaza" odisao ljepotom: Top-fotomodel BiH Leonarda Tomić

Cilj projekta je pronalazak najboljih komercijalnih lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, modnih revija, editorijala...

S izbora fotomodela Bosne i Hercegovine. Direkcija FM BIH

Z. K.

14.8.2023

Izbor za fotomodela Bosne i Hercegovine održan je u nedjelju navečer u Sarajevu, u hotelu „Radon Plaza“. Titulu najboljeg fotomodela Bosne i Hercegovine ponijela je Leonarda Tomić iz Mostara, koja je prethodno pobijedila i na izboru za Hercegovačko-neretvanski kanton te na izboru za fotomodela Federacije.

Simpatije žirija

Njena druga pratilja je Adrijana Bradašević, a prva Nikolina Simetić. Putem društvenih mreža za fotomodela publike izabrana je Ajla Mujčić. Fotomodel medija je Sara Vasić. Simpatije žirija i publike odnijela je prekrasna Nika Nižić, koja je proglašena za Top-face Bosne i Hercegovine.

Titulu najšarmantnijeg fotomodela odnijela je Anđela Mirković, a fotomodel Fashion M-a je Azra Nezirević. Tokom petodnevnih priprema na Models Campu djevojke su spremali stručnjaci iz oblasti fitnesa, nutricionizma, ličnog razvoja, modelinga te modni fotografi. Za titulu fotomodela BiH takmičilo se 30 djevojaka.

Cilj projekta je pronalazak najboljih komercijalnih lica za potrebe reklama, spotova, modnih kampanja, modnih revija, editorijala, novih televizijskih lica te svega što je potrebno za tržište. U projekt je bilo uključeno više od 1.000 djevojaka tokom 18 mjeseci, koliko je trajala treća sezona ovog popularnog projekta. Djevojke koje dospiju u finale moraju biti elokventne, zanimljive, a fokus se stavlja na obrazovanje.

Modna revija

U prilog tome govori činjenica da je glavna nagrada školarina u iznosu od 12.000 KM koju dodjeljuje Internacionalni univerzitet Travnik, u saradnji s direkcijom. U žiriju su bili stručnjaci iz svih oblasti javnog života, medija, filma, medicine, estetike, plesa i ljepote. 

Sve prošlogodišnje pobjednice bile su dio modnih revija, reklama, muzičkih spotova te drugih značajnih kampanja. Ejla Prguda, pobjednica prošle sezone, osvojila je zapažene uloge u nekoliko muzičkih spotova i pred njom je blistava karijera modela.

U šou-programu goste su zabavljali Slađana Mandić, Denial Ahmetović, Armin Bijedić, Elvedina Šehić te plesne grupe “Maya”, “Astorija” i “Bolero”. Veliki šou napravili su i mali manekeni Fashion akademije te top-modeli Fashion M-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.