LIJEPE VIJESTI

Stigla prva donacija hrane koja je oslobođena plaćanja PDV-a

Počelo novo poglavlje kad je u pitanju doniranje hrane ugroženim kategorijama društva u Bosni i Hercegovini

Vrijedna donacija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Z. K.

4.10.2023

Hrana u vrijednosti skoro 20.000 KM koja je u skladu sa novom zakonskom regulativom oslobođena od plaćanja PDV-a donirana je danas čime je počelo novo poglavlje kad je u pitanju doniranje hrane ugroženim kategorijama društva u Bosni i Hercegovini.

Velike kompanije

Na humanitarnom događaju u Sarajevu kompanije „Lactalis BH“, „Bingo“, „Mi99“, „Kovo Commerce“, „Džajić Commerce“, „Mik Company“ i „Gadžo Comerc“ donirale su hranu Udruženju Pomozi.ba, koje će je dalje distribuirati javnim kuhinjama i udruženjima Mozaik prijateljstva Banja Luka, DHD Zavidovići, Udruženje mladih Fokus Bosanska Dubica, Horizont Bihać, Merhamet Maglaj i Crveni križ Mostar.

Donaciji je prethodila velika aktivistička kampanja "Niko gladan. Niko sam", koju je inicirala i provela Fondacija Mozaik zajedno sa partnerskim organizacijama Fondacija Hastor, Udruženje Pomozi.ba, Mreža za izgradnju mira, Fondacija Trag i Catalyst Balkans, a uz finansijsku podršku USAID-a.

Javne kuhinje

- Od srca zahvaljujemo svima koji su zaslužni što danas slavimo, a posebno hvala kompanijama koje su nam dostavile donacije kao i onima koje su pokazale ogroman interes za ovu kampanju, ali u ovim trenucima nisu imale hranu kojoj tako brzo ističe rok, poput „Akove“. 

Sutra ova hrana stiže do javnih kuhinja i humanitarnih udruženja u Maglaju, Banjaluci, Bihaću, Dubici, Zavidovićima, Mostaru – rečeno je tokom skupa na uručenju donacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.