VITEZ

Bosanski Hulk od beskućnika do američkog poreskog obveznika u dvije godine

Stanovao je u vlažnoj sobici u kojoj su sve stvari bile truhle zahvaljujući velikoj vlagi

Hamdija Ramulj. Srećko Stipović

S. S.

13.10.2023

Hamdija Ramulj iz Viteza nekada zvani bosanski Hulk bio je beskućnik nakon što se s petero djece i suprugom vratio iz Francuske gdje je bio na azilu. 

Stanovao je u vlažnoj sobici u kojoj su sve stvari bile truhle zahvaljujući velikoj vlagi. Nakon što je objavljen prvi video o ovoj sedmeročlanoj porodici na YouTube prije dvije godine, počela je stizati pomoć iz cijelog svijeta. 

Djeca pola godine uopće nisu pohađala osnovnu školu. Zahvaljujući dobrim ljudima Hamdija i Izudina imaju kuću, djecu redovno šalju u školu a već su zaradili i prve novce na kanalu YouTube. Sve se to odigralo u samo dvije godine. 

Da bi zaradio mjesečnu plaću koju dobije od YouTube trebao bi godinu dana taksirati ili isto toliko raditi u nekoj privatnoj firmi. Hamdija je samim time i američki porezni obveznik jer na svaki dolar zarađen na američkom tlu svakom YouTuberu se odbija 30 posto od zarade.

On i njegova supruga svakodnevno snimaju video uratke i bilježe stalni rast pretplatnika ali i pregleda. Hamdija je sada šumski kuhar i Srećko Stipović ga je snimio u šumi pored rijeke kako pravi teleće ražnjiće.

Kako ne može bez drva ponovo je demonstrirao i nošenje na ramenu najvećeg i najtežeg drveta.

Više pogledajte u videoreportaži Srećka Stipovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.