POTVRĐENO PISANJE "AVAZA"

Oglasila se SIPA: U Blažuju uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja droge

Naknadnom provjerom Službe je utvrđeno da je 17 lica nezakonito boravilo na teritoriji BiH, zbog čega im je izrečena mjera protjerivanja s teritorije

Privremeni prihvatni centar Blažuj. Avaz

N. H.

23.10.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su zajedno s drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini realizovali združenu kriminalističko-taktičku radnju „Racija“ koja je izvedena na području šireg lokaliteta Privremenog prihvatnog centra Blažuj.

Kako je "Avaz" prvi otkrio, slobode su lišena dva lica, porijeklom iz Libije i Maroka, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lica lišena slobode sprovedena su u prostorije SIPA-e, gdje je nad njima u toku kriminalistička obrada i ispitivanje u svojstvu osumnjičenog.

Služba za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Služba) je, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, privremeno zadržala 21 lice porijeklom iz Pakistana, Agfanistana i Maroka. 

Naknadnom provjerom Službe je utvrđeno da je 17 lica nezakonito boravilo na teritoriji BiH, zbog čega im je izrečena mjera protjerivanja s teritorije BiH.  

Navedena lica su smještena u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, s ciljem udaljenja s teritorije Bosne i Hercegovine.

U raciji su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela, i to hladno oružje, kao i opojne droge heroin i marihuana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.