ODRŽALI SASTANAK

Isak s ministricom Salčinović: U fokusu borba protiv korupcije u zdravstvu

Isak je posebno ukazao na važnost borbe protiv kriminala i korupcije u svim sferama javnog života, a posebno u zdravstvu

Sa održanog sastanka. FMUP

H. J. I.

1.11.2023

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas s ministricom zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Aidom Salčinović sa kojom je razgovarao o svakodnevnim izazovima s kojima se susreću u radu.

Pristupačnost zdravstvenih usluga

Isak je pružio podršku radu ministrice Salčinović koja je nedavno imenovana na ovu poziciju te pohvalio njeno zalaganje koje ima za cilj poboljšanje zdravstvene infrastrukture i pristupačnosti zdravstvenih usluga na području Zeničko-dobojskog kantona.

Informirao je ministricu Salčinović da će Vlada FBiH pružiti podršku svim naporima koji će voditi unaprjeđenju stanja u zdravstvu.

Salčinović je istaknula da je potrebno unaprijediti zdravstveni sistem kako bi građanima Zeničko-dobojskog kantona pružili kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Zahvalila je ministru Isaku što je prepoznao zalaganje ovog ministarstva na očuvanju zdravlja pojedinca, te pohvalila napore koje poduzima federalni ministar unutrašnjh poslova na poboljšanju sigurnosne situacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

U službi građana

Isak je posebno ukazao na važnost borbe protiv kriminala i korupcije u svim sferama javnog života, a posebno u zdravstvu.

- Zdravstveni sistem mora biti u službi građana - poručio je ministar Isak.

Sagovornici su usaglasili kako će nastaviti daljnju saradnju u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život građana Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.