HUMANOST NEMA GRANICA

Zbog pomoći dječaku bez roditelja predstavnici Udruženja "Solidarnost" iz Bihaća posjetili Nepal

Abdullah je sada na sigurnom, u sirotištu organizacije IHH Humanitarian Relief Foundation

Dječak Abdullah sa članovima udruženja. Facebook

Alen Bajramovic

5.11.2023

Udruženje "Solidarnost" iz Bihaća, koje već godinama pomaže djecu bez roditelja i socijalno ugrožene osobe u BiH, ali i svijetu, objavilo je potresnu priču o dječaku Abdullahu, kojeg su uspjeli spasiti od članova njegove nemilosrdne porodice. Za tako nešto morali su posjetiti Nepal, domovinu ovog dječaka bez roditelja o kojem je "brinuo" njegov daidža.

- On je Abdullah, dječak bez oca i majke. Živio je kod tetke koja je također udovica i njoj je organizacija sagradila kuću. Tetka ima dva sina, sina u Omanu i drugog starijeg sina od Abdullaha koji je svo vrijeme bio tu uz nas. Direktor škole nam je ispričao pretešku priču o Abdullahu. Izgubio je roditelje dok je bio mali. Bio je u jednoj hraniteljskoj porodici koja je bila užasna prema njemu. Tukli su ga, nisu mu davali hranu. Potom ga uzima daidža. Nimalo bolji. Tjerao ga je da radi, tukao, nije dao da ide u školu. Uzimao je sve donacije koje dobije za sebe, pogotovo novac. Direktor je imao želju da ga smjesti u IHH Humanitarian Relief Foundation sirotište. Hvala Allahu, odlučili smo da on odmah ide u internat, da se samo oprosti od tetke - saopćili su iz Udruženja.

Abdullah je sada na sigurnom, u sirotištu organizacije IHH Humanitarian Relief Foundation, koje poduzima velike napore da pomogne stanovnicima jedne od najsiromašnijih zemalja svijeta. Udruženje "Solidarnost" priprema nove akcije pomoći, najprije još jednom dječaku s tužnom životnom pričom, a najavljeno je i osnivanje fonda za nastavak pomoći dječaku Abdullahu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.