PREDAO AKREDITIVNA PISMA

Fatih Kol postao počasni konzul BiH u Panami

Ranije je Predsjedništvo BiH imenovalo Kola na ovu poziciju uz saglasnost predsjednika Paname

Kol postao počasni konzul BiH u Panami. Platforma X

H. J. I.

5.12.2023

Bivši fudbaler, trener, vlasnik fudbalskog kluba i biznismen Fatih Kol predao je danas akreditivno pismo te je postao počasni konzul Bosne i Hercegovine u Panami.

Kol je akreditive predao predsjedniku Ureda za ambasadorske i konzularne poslove Predsjedništva Paname Diomedesu Carlesu.

Ranije je Predsjedništvo BiH imenovalo Kola na ovu poziciju uz saglasnost predsjednika Paname.

Inače, Kol ima mnogo investicija iz različitih sektora u Panami. Među njima su najrelevantnije bakar, mermer, autoindustrija i namjenska industrija.

Kako je navedeno iz Kolove službe za medije, imenovanjem za počasnog konzula, on će biti spona između Bosne i Hercegovine i Paname na polju privrede, turizma, kulture i sporta.

- Imajući u vidu ekonomske krize koje guše evropsku ekonomiju i koje se pojavljuju na regionalnom nivou, planirano je da se povežu investitori iz ove dvije zemlje da bi se obavljala djelatnost u novim trgovinskim zonama. Pored toga, planira se organizacija koja će pružati mogućnost za obostrano investiranje, kao i jačanje odnosa na polju privrede, investicija, turizma, kulture i sporta - naveli su iz Kolove pres službe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.