LIJEP POTEZ

Grad Bihać u Novu godinu bez vatrometa: Novac će preusmjeriti u narodne kuhinje

Gradonačelnik je naveo kako i velika buka smeta, ne samo životinjama i našim ljubimcima, nego i djeci, a posebno starijim osobama

Bihać: Pridružio se trendu. Facebook

E. Ć.

12.12.2023

Bihać se pridružio trendu i u novu 2024. godinu će ući bez vatrometa, a novac namijenjen za pirotehniku usmjerit će u narodne kuhinje.

Brojni gradovi u BiH, ali i regionu su se odlučili proslaviti Novu godinu bez vatrometa, a sada im se pridružio i Bihać.

- Odbrojavanje ...5, 4,3,2,1 i prizor šarenila oblika na noćnom nebu simbol je ulaska u Novu godinu na koji smo navikli. To nažalost dolazi uz zaglušujuću buku i jeku - napisao je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Naveo je kako ta buka smeta, ne samo životinjama i našim ljubimcima, nego i djeci, a posebno starijim osobama.

Dok jedni ne mogu zamisliti doček bez svjetlosnog spektakla, drugi podržavaju trend gdje se sve više gradova odlučuje na proslavu bez pirotehnike i zamjenjuje je raznim drugim svjetlosnim spektaklima.

- Iako je Grad Bihać proteklih godina ulagao veoma skromna sredstva u vatromet, ove godine pridružit ćemo se ostalim gradovima bez vatrometa u regiji i svijetu, ta sredstva preusmjeriti našim javnim kuhinjama, a Novogodošnji ugođaj pokušati nadomjestiti novim ukrasima u gradu i svjetlosnim efektima - poručio je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.