INICIJATIVNI ODBOR

U Žepču se formira HDS: Čine ga i bivši kadrovi HDZ-a, imaju zastupnika u Skupštini ZDK i kantonalnog ministra

Za predsjednika Inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić, aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda FBiH

Sa sjednice Inicijativnog odbora. HDS

S. S.

22.12.2023

U Žepču je jučer održana sjednica Inicijativnog odbora u cilju osnivanja nove političke stranke s hrvatskim predznakom. Riječ je o HDS-u - Hrvatskom demokratskom savezu, koju će svoje djelovanje bazirati primarno na Žepče, ali i Zeničko-dobojski kanton.

- U Inicijativnom odboru su ukupno 42 osobe s prostora čitave općine Žepče, mahom mladih, visokoobrazovanih i neovisnih ljudi koji imaju novu energiju potrebnu za nužno potrebne promjene u političkom životu Hrvata Žepča ali i cjelokupnog Zeničko-dobojskog kantona. Također, u Inicijativnom odboru su i iskusni hrvatski političari koji obnašaju funkcije zastupnika, ministara i direktora ustanova - navode iz HDS-a.

Na jučerašnjem sastanku donesena je odluka da će inicijativni odbor u narednih mjesec dana intenzivno raditi na organizaciji Izborne skupštine koja će ujedno biti i najveća skupština neke političke stranke u Žepču.

- Na Izbornoj skupštini ćemo izabrati vodstvo stranke, usvojiti Statut, Program i ciljeve koji će transparentno biti prezentirani javnosti. Plan je da HDS ponudi hrvatsku listu za Općinsko vijeće ali i kandidata za načelnika Općine Žepče na predstojećim izborima 2024. godine. Pozivamo sve Vas koji imate ideje koje do sada niste mogli iskazati u političkom jednoumlju općine Žepče da se priključite novom političkom projektu i zajedno napravimo zaokret koji je nužan za opstanak hrvatskog naroda na našim prostorima - ističu iz HDS-a.

Za predsjednika Inicijativnog odbora HDS-a jednoglasno je izabran Ivo Tadić, aktuelni zastupnik u Skupštini ZDK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH. Za potpredsjednika Inicijativnog odbora HDS-a izabran je Antonio Šimunović, aktuelni ministar u Vladi ZDK. Riječ je o dvojici bivših kadrova HDZ-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.