IMENOVANJE DIREKTORA

Ko će na čelo Opće bolnice: Trenutno dva kandidata u igri

Upravni odbor će morati imenovati v.d. direktora dok se ne okonča konkursna procedura izbora novog čelnika

Vranić i Baltić. Fena - Avaz

Piše: Ema Maslo

2.1.2024

Nakon što je Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ostaje pitanje ko će ga zamijeniti na čelu Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Kao jedan od mogućih kandidata za direktora Opće bolnice ranije je spominjan bivši ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji se, nakon što je dao ostavku na ovu funkciju, vratio na posao ljekara u ovoj bolnici.

S obzirom na to da je ova pozicija, političkom raspodjelom pripala SDP-u, Vranić je, prema našim informacijama, ranije dobio podršku Adnana Štete, predsjednika Kantonalne organizacije sarajevskog SDP-a. No, upitno je hoće li Vranić dobiti podršku predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.


Također, spekulira se i da bi Abel Baltić, aktuelni direktor Javne ustanove "Dom zdravlja KS", mogao zamijeniti Gavrankapetanovića. Za sada nijedan kandidat nije javno iskazao zainteresiranost da preuzmu ovu funkciju.

Gavrankapetanović je ranije rekao kako Opću bolnicu ostavlja u odličnom, finansijski stabilnom i pozitivnom stanju.

Upravni odbor Opće bolnice će, nakon što Gavrankapetanović preuzme KCUS, morati imenovati v.d. direktora dok se ne okonča konkursna procedura izbora novog čelnika. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.