NAKON SASTANKA

HDZ BiH: Prioritet je otvaranje pregovaračkog procesa BiH s EU u martu

Istaknuta spremnost za ispunjavanjem potrebnih uvjeta i ostvarenjem novih iskoraka na evropskom putu

Čović bio danas na sastanku. M. Smajkić

N. Aj.

9.1.2024

U Mostaru održan sastanak HDZ-a BiH, SDP-a, Naše stranke te Naroda i Pravde: Žurno pristupanje izmjenama Izbornog zakona BiH, pregovarački proces s EU mora biti otvoren u ožujku

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru danas je održan sastanak partnera na nivou Federacije Bosne i Hercegovine. U ime HDZ-a BiH sudjelovali su predsjednik Dragan Čović, Borjana Krišto te Darijana Filipović.

U ime SDP-a sudjelovali su Nermin Nikšić, Nerin Dizdar i Saša Magazinović, u ime Naroda i Pravde Elmedin Konaković te Edin Forto u ime Naše stranke.

Okupljeni dužnosnici razgovarali su o važnosti političkog dijaloga i donošenja rješenja od strane domaćih političkih lidera, ističući pri tome kako je povjerenje između političkih partnera ključno za ostvarenje napretka. U tom kontekstu, govoreno je o konkretnim prijedlozima za izmjene i dopune Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Naznačeno je kako je jedan od visokih prioriteta otvaranje pregovaračkog procesa Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom u martu, gdje je istaknuta spremnost za ispunjavanjem potrebnih uvjeta i ostvarenjem novih iskoraka na evropskom putu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.