KANTONALNI MINISTAR

Bošnjak: Podrška za grijanje građana Vogošće u iznosu od dva miliona KM

Jučer su resorni ministar Bojan Bošnjak i direktor spomenutog preduzeća Enis Džihanić potpisali Sporazum o sufinansiranju nabavke energenta

Bošnjak i Džihanić. Vlada KS

S. S.

16.1.2024

Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša predvidjelo je neophodna sredstva za sufinansiranje nabavke energenta koji je neophodan preduzeću "Bags energotehnika" d.d. Vogošća.

Tim povodom, jučer su resorni ministar Bojan Bošnjak i direktor spomenutog preduzeća Enis Džihanić potpisali Sporazum o sufinansiranju nabavke energenta, a koji će uglavnom koristiti građani općine Vogošća koji su u sistemu grijanja "Bags energotehnike".

Vrijednost Sporazuma je dva miliona konvertibilnih maraka.

- Naša intencija je da svi građani Kantona Sarajevo imaju nesmetano snabdijevanje energentima za grijanje, bez obzira na koji su sistem priključeni. Ovo ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo će nastaviti dalje da jačaju kapacitete naših preduzeća i učiniti ćemo sve da krajnji korisnik bude maksimalno zadovoljan - rekao je ministar Bojan Bošnjak.

Ministar je za petak ove sedmice najavio posjetu Vogošći, s ciljem upoznavanja s prioritetima i potrebama ove lokalne zajednice u okviru nadležnosti Mnistarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.