ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović: Nemjerljive zasluge Nijaza Durakovića za odbranu BiH u najtežem ratnom periodu

Bećirović je istakao nemjerljive zasluge dr. Durakovića za odbranu Bosne i Hercegovine u najtežem ratnom periodu kada se branila država

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović. Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović

FENA

29.1.2024

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović položio je cvijeće na mezar prof. dr. Nijaza Durakovića u haremu Alipašine džamije u Sarajevu i odao mu počast.

Duraković je preminuo na današnji dan, prije dvanaest godina.

Bio je član ratnog Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, i u tom kontekstu Bećirović je istakao nemjerljive zasluge dr. Durakovića za odbranu Bosne i Hercegovine u najtežem ratnom periodu kada se branila država.

Ovom prilikom, Bećirović se prisjetio dr. Durakovića kao poštenog čovjeka s integritetom i dostojanstvom, te kao istaknutog državnika koji se beskompromisno borio za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu multietničku državu Bosnu i Hercegovinu.

Profesor Duraković bio je i prvi predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

Također, prof. dr. Nijaz Duraković je bio redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, te ugledni bosanskohercegovački pisac, politolog i sociolog. U respektabilnoj akademskoj karijeri objavio je 16 knjiga, a dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja i odlikovanja, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.