GRADONAČELNIK BIJELJINE

Petrović: 100 posto sam siguran da ću da pobijedim, smio bih i protiv Dodika

Posljednji test za to ko kako radi u Bijeljini je referendum koji je organizovala skupštinska većina predvođena SNSD-om

Petrović. BN TV

S. S.

5.3.2024

Ostajem gradonačelnik Bijeljine. Ne postoji protivkandat koji može da pobijedi u trci na narednim lokalnim izborima, jasan je Ljubiša Petrović, piše BN TV.

- SNSD i stranke koje prate njihovu politiku će i u oktobru da dožive politički šamar i debakl jer će pozitivna politika koju provodim ponovo pobijediti - rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u rubrici “Bez uvijanja” jutarnjeg programa BN TV.

- Svakih sedam do petnaest dana oni saopšte neko novo ime. Nikoga se ne plašim. 100 posto sam siguran da ću da pobijedim. Nisam opterećen razmišljanjima. I 2020. godine kada sam se kandidovao nisam se kandidovao protiv nekoga, nego sam se sam se kandidovao za grad, za moje sugrađane. Ni tada nisam bio iznenađen pobjedom - kazao je.

Moralne vrijednosti

Na pitanje da li bi se kandidovao i protiv Dodika, Petrović je rekao bezrezervno “da”, jer je to, kako je naveo, "CIK predsjednik kojem nije izabrao narod RS nego ga je na to mjesto postavila Centralna izborna komisija".

- Ako branite i zastupate sve ljudske, moralne vrijednosti, ako radite u interesu građana od najmlađih do najstarijih, onda nije bitno ko je preko puta vas i ko je sa druge strane.

Posljednji test za to ko kako radi u Bijeljini je referendum koji je organizovala skupštinska većina predvođena SNSD-om.

- Drznuli su se da 2023. organizuju referendum koji je bio njihov najveći politički šamar kao najveći diletanti. Zamislite da su bar u jednoj, da ne kažem u 20 mjesnih zajednica da pobijede, oni su u svih 70 mjesnih zajednica izgubili. Građani su rekli da politika gradske uprave ide u pozitivnom smjeru - rekao je Petrović.

Zadovoljni razvoj

To ne znači da smo u potpunosti zadovoljni razvojem grada, kaže Petrović.

- U situaciji smo da zbog višedecenijskim zanemarivanja sada ispravljamo sve. Mi sada ispravljamo zanemarene infrastrukturne projekte, obnove škola, domove kultura. Moramo da ulažemo dosta finansijskih sredstava da bi doveli u pristojno stanje sve što je zapušteno, ali i da oživimo društveni život. Da učinimo boljim i kvalitetnijim život od naše dječice do starih.

Jedna od ogromnih obmana i laži je da su krivicom gradske uprave dovedeni u pitanje obroci u vrtićima, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

- Monstruozno je bilo neusvajanje rebalasna budžeta jer su time svi direktori ostali uskraćeni za sredstva za dobavljače.

Za sve budžetske korisnike se isplaćuju redovne plate i doprinosi, rekao je Petrović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.