FEDERALNI PREMIJER

Nikšić sa Zadić u Beču: Nemjerljiv doprinos Austrije na EU putu BiH

Isto tako, uloga bh. dijaspore, čiji je ministrica Zadić jedan od najsvjetlijih reprezenata, ne može biti zaboravljena, poručio je Nikšić

Sa sastanka Nikšić i Zadić. Facebook

E. Ć.

14.3.2024

Federalni premijer Nermin Nikšić sastao se danas u Beču s austrijskom ministricom pravde Almom Zadić. 

- Zahvalili smo ministrici na izuzetnom angažmanu Austrije i diplomatskim naporima uloženim kako bi EU otvorila pristupne pregovore sa našom zemljom. Posebno smo naglasili nemjerljiv doprinos austrijskog šefa diplomatije, ministra Aleksandera Šalenberga (Alexander Schallenberg). 

Isto tako, uloga bosanskohercegovačke dijaspore, čiji je ministrica Zadić jedan od najsvjetlijih reprezenata, ne može biti zanemarena i zaboravljena na našem putu ka EU - poručio je Nikšić.

Također, Nikšić se sastao i s Bosancima i Hercegovcima iz Saveza bh. udruženja u Austriji Consilium Bosniacum.

- Ljudi koji sa posebnim osjećanjima i posvećenošću nesebično rade na promociji naše domovine zavređuju našu pažnju i podršku. Savez okuplja preko 20 udruženja bosanskohercegovačke dijaspore ujedinjenih oko zajedničkog cilja rada za interese naše domovine. 

Obavezali smo se na produbljenje naše saradnje i na zajednički koordinirani rad za Bosnu i Hercegovinu u zemlji i u dijaspori - naveo je Nikšić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.