ISPOVIJEST ZA "AVAZ"

Samohrana majka Tijana Ferhatović vodi bitku za život: Ne želim da moj sin ostane sam

Primila sam nedavno tri hemoterapije u Turskoj, a moram ih primiti još devet, karcinom je metastazirao, kazala je Ferhatović

Ferhatović pomoć potražila u Turskoj. Facebook

16.3.2024

Tijana Ferhatović, samohrana majka osmogodišnjaka iz Bihaća, od 2020. vodi bitku s opakom bolešću. Nakon dugog liječenja u BiH spas je potražila u Turskoj. Kako je rekla za „Avaz“, upravo se vratila iz Turske, gdje je primila tri hemoterapije.

Povratak bolesti

- Godine 2020. doživjela sam šok kada su mi ljekari otkrili da bolujem od karcinoma debelog crijeva. Imala sam dvije operacije, pa sam preživjela sepsu i 12 mjeseci hemoterapije. Stanje se bilo dobro popravilo, međutim, 2023. ponovo šok. Bolest se vratila - priča ova hrabra žena.

Kako dodaje, te 2023. osjetila je da nešto nije uredu te je urađen CT abdomena koji je pokazao da se bolest vratila i metastazirala.

S jedne od hemoterapija. Facebook

- Nedugo potom javljaju se veliki bolovi u lijevoj ruci pa su mi ovdje, u Bihaću, dali fizikalne terapije jer se navodno ukliještio živac. Potom sam otišla na Onkologiju, gdje su mi predložili hemoterapije, a s rukom, kao, nije ništa. Međutim, nisam bila mirna te sam sama krenula tražiti pomoć - navodi Ferhatović.

Obratila se, kaže, Erminu iz Sanskog Mosta i pozvala bolnicu u Turskoj da pita za savjet i mogućnosti liječenja te koja je cijena. Za njeno liječenje potrebno je mnogo novca, a ona ga nema. Ermin je potom pokrenuo apel da joj pokuša omogućiti odlazak u Tursku. Naravno, dodaje, dobri ljudi su se uključili te je otišla u Tursku na liječenje.

Borba traje

- U bolnici u Turskoj otkrili su mi metastaze na ruci i abdomenu. Uz nedostatak novčanih sredstava, odrađeno je zračenje ruke. Vratila sam se u BiH i počela sam primati terapije u Bihaću. Ali nije pomagalo, poslije sedam primljenih hemoterapija stanje je sve gore - priča Ferhatović.

Ali, govori, za njen slučaj se čulo te je, uz gospodina Aldina, čovjeka velikog srca, TV Krajina i uz narod, ponovo sakupljen novac za njen odlazak u Tursku.

- I, eto, moja borba traje i traje. Primila sam nedavno tri hemoterapije u Turskoj, a moram ih primiti još devet. Borim se i, uz ljude velikog srca, nadam se da ću dobiti ovu bitku i da moj sin neće ostati bez mene - kazala je ova hrabra žena.

Kako pomoći

Svi koji žele pomoći Tijani Ferhatović, to mogu učiniti uplatom na devizni račun Raiffeisen banke d.d. BiH. SWIFT CODE: RZBABA2S IBAN: BA391613000081247255. Ime vlasnika računa Tijana Ferhatović, adresa: 502. viteške brigade 3/4, Bihać. Uplate na KM račun: Raiffeisen banka d.d. BiH. Broj računa: 1613000081247255, Tijana Ferhatović.

Moj sin i ja smo podstanari, živimo od dječijeg doplatka i tromjesečnih uplata od organizacije ''Islamic Relief'', rekla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.