BROJNE DELEGACIJE

Predstavnici bošnjačkih stranaka iz cijelog regiona prisustvovali na iftaru u Podgorici

Istinski sam uživao u tradicionalno toplom gostoprimstvu i domaćinu se od srca zahvaljujem, naveo je Konaković

Sa iftara. Facebook

S. S.

16.3.2024

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković prisustvovao je sinoć na iftaru koji je priredio predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović u Podgorici za političke lidere i predstavnike Bošnjaka iz cijelog regiona.

- Gosti na iftaru bili su predsjednik Stranke pravde i pomirenja i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić, gradonačelnik Novog Pazara i šef delegacije Socijaldemokratske partije Srbije Nihad Biševac, Vahidin Melajac, predsjednik Gradskog odbora SDP Novi Pazar, delegacija SDA Sandžaka na čelu sa Salihom Hotom, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Makedonije Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačke stranke Kosova i potpredsjednik Općine Peć Mirzet Džogović sa članovima svojih delegacija.

Iftaru su prisustvovali, pored rukovodstva Bošnjačke stranke i predsjednika Općine Rožaje i Gusinje, te SO Rožaje i SO Bijelo Polje, akademik Šerbo Rastoder i advokatica Azra Jasavić. Dogovoreno je da se okupljanja nastave i da po prvi put nakon dugo vremena zajedno otvorimo važne teme o statusu našeg naroda u regionu. Istinski sam uživao u tradicionalno toplom gostoprimstvu i domaćinu se od srca zahvaljujem - naveo je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.