ŠEF KLUBA POSLANIKA SDP

Grbić: Pronađite mrvu razuma, ne želim svojim odlukama da bilo čije dijete guram u rat

Danas se prvi put kao čovjek, otac, djed, osjećam zabrinuto i pitam se šta nam slijedi u danima koji su ispred nas, kazao je Grbić

Grbić: Sve ovo što radite nije dobro. Facebook

Z. K.

18.4.2024

Saša Grbić, šef Kluba poslanika SDP u NSRS kazao je kako nažalost, u ovoj zemlji, želja za vlašću kao i etnonacionalni populizam toliko su zaslijepili političke elite da su danas u 2024., a u trenutku kada smo otvorili pregovore sa Evropskom unijom spremni da izazovu nove sukobe.

Crvena linija

- Danas se prvi put kao čovjek, otac, djed, osjećam zabrinuto i pitam se šta nam slijedi u danima koji su ispred nas. Naravno, možemo u nedogled iznositi političke stavove koji su često i potpuno suprotstavljeni ili čak, bez želje da uvažimo sagovornika bez obzira koliko se sa njim ne slagali. 

Sazivanje Narodne skupštine Republike Srpske sa ovakvim dnevnim redom, za mene i za nas u Socijaldemokratskoj partiji BiH predstavlja crvenu liniju ispod koje ne idemo.

Ja kao čovjek, mogu samo još jednom da pozovem na razum, ali i da upozorim da svi koji su spremni da ovako olako donose odluke budu i spremni na sve što dolazi u narednom periodu. Ne želim svojim odlukama da bilo čije dijete guram u rat – kazao je Grbić.

Ovo je neodgovorno

Zbog toga, dodao je, želi obavjestiti javnost da poslanička grupa Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće biti dio ni zasjedanja, niti odluka koje su korak ka podjeli države.

- Sve ovo što radite nije dobro! Ovo je neodgovorno prema građanima, te apelujem još jednom da pronađete mrvicu razuma. U suprotnom, slijede nam teški dani – naveo je Grbić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.