POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović o Dodikovom mitingu u Banjoj Luci: Opet orlov let i svrakin pad po stoti put

Do jučer su prijetili secesijom ako se usvoji Rezolucija u UN-u, večeras već kažu "mi ćemo to ignorisati"

Mijatović: Oglasio se povodom mitinga u Banjoj Luci. N. Šaljić / Avaz - Facebook

E. Ć.

18.4.2024

Potpredsjednik SDP BiH i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović se oglasio povodom održanog mitinga "Srpska te zove" koji je održan u Banjoj Luci.

Na mitingu je ponovo negiran genocid u Srebrenici, za koji je predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik kazao da je "greška vojske RS".

Poznat stav oko Srebrenice

- Moj stav oko Srebrenice je poznat i nema potrebe da ga ponavljam, stav ljudi sa kojima dijelim političku sudbinu je poznat i nema potreba da ga ponavljam.

Večeras u Banjoj Luci ništa novo, već sto puta ponovljena bruka vladajuće oligarhije u ime naroda, red vrijeđanja, red primitivizma, red mitologije, pravo takmičenje ko će biti brutalniji kako bi ga “šef” pohvalio i eventualno nagradio nekim novim tenderom.

Tragikomično je bilo gledati i slušati jednog od “botova” koji u zanosu govori kako neće u ped**sku Evropu u kojoj ima roditelj broj, jedan i broj dva, dok iza njega stoji Ana Brnnabić predsjednica Skupštine Srbije. Tragikomedija u jednom činu.

"Šef" vidno u padu

Njihov “šef” vidno u padu , iako Vučić nije tu, on zna da ga gleda na televiziji, priča viceve, smije se sam sebi, moli i cvili Beogradu i kaže po stoti put, jednom kad bude prilike, ako ovo ili ono, on će nešto. Dakle opet orlov let, a švrakin pad po stoti put.

Oligarhija je dala sve od sebe, prijetila, ucjenjivala i jedva okupila 30-ak hiljada od toga tačno 70 autobusa iz Srbije. Oduzmi, saberi iz Banje Luke nije bilo ni 5.000 ljudi.

Dakle, do jučer su prijetili secesijom ako se usvoji Rezolucija u UN-u, večeras već kažu "mi ćemo to ignorisati". Uz ovo samo ide ona pjesma “neke ptice nikad ne polete”

Vučić je načelno “ispoštovao", ali realno poslao 5. ešalon , a večeras se pravi mrtav i distancira daleko od brata Mile sa ove strane Drine.

Pa i da zaključimo, prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci - napisao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.