PRIJAVU PODNIO DUPOVAC

Muriz Memić nakon saslušanja u PU Ilidža: Pomagači su se osilili, ko se to osjeća ugroženim

Državno Tužilaštvo vodi istragu za N.N. počinioca ubistva, ali Dalida Burzić zna imena, kazao je

Muriz Memić. Avaz

23.4.2024

U Policijskoj Upravi Ilidža danas u 10 sati održano je saslušanje Muriza Memića, uz prisustvo advokata, povodom prijave koja je podnesena protiv njega zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti.

Prijavu je podnio policajac Hasan Dupovac koji je pravosnažnom presudom Suda BiH oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja.

"Vidimo na šta idu"

Nakon saslušanja Muriz Memić je prokomentirao današnje saslušanje za “Avaz” i prijavu koja je podnesena protiv njega.

- Prijavio me je Hasan Dupovac da mu je ugrožena sigurnost, mom Dženanu nije bila ugrožena sigurnost, policija radi kako treba pa je Dženan ubijen. Danas sam kao legalista rekao da očekujem da istražni organi privedu licu pravde ubice moga djeteta i sve pomagače koji su pomagali u zataškavanju ubistva i nisam više ništa rekao - kazao je Muriz Memić.

Dodao je kako očekuje poziv iz Tužilaštva.

- Vidjet ćemo kako će biti. Jesam li ja nekom ugrozio sigurnost ili nisam, ko se to osjeća ugroženim, a 20 puta sam pravio proteste i nikad se nijedan incident nije desio. Sad vidimo na šta idu. Opet kažem da su se osilili pomagači, evo ova PU Ilidža je učestvovala u zataškavanju ubistva mog djeteta 8. februara 2016. i opet dođem i odazovem se da dam izjavu u istu Policijsku Upravu jer nisu svi policajci isti. Imamo i kriminalaca ali i čestitih ljudi - istakao je Muriz.

Znaju imena

Na naše pitanje kako komentira upućene optužbe Muriz Memić je istakao kako je optužbi bilo od početka.

- Prvo je bilo da sam lud i da ne znam šta radim pa smo dokazali sudskim postupcima i presudama da sam bio u pravu. Imamo sudsku presudu da nije bila saobraćajna nesreća. Evo na kraju, osuđena je i Alisa Mutap za lažno svjedočenje što je bilo nemoguće u početku. Alisa zna, Dalida Burzić zna, imaju imena ubica, valjda će doći vrijeme da kažu imena tih ubica - kazao je Muriz.

Dodaje kako nema logike da je Alisa živa i da se ne sjeća, što je sud i pokazao.

- Alisa ide na robiju, mi smo dobili ovu presudu, nisam zadovoljan jer oslobođen je Hasan Dupovac, ali ima još vremena. Državno Tužilaštvo vodi istragu za N.N. počinioca ubistva, ali Dalida Burzić zna imena. Alisa Mutap zna imena i Džafer Hrvat zna. Nije N. N., imena ubica su poznata samo se pitam kada će Tužilaštvo to da okonča - zaključio je Muriz Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.