VELIKI POTENCIJAL

"Luka" Brčko uspješno predstavila svoje kapacitete na proteklom sajmu u Mostaru

Ovo preduzeće je još više otvorilo vrata privrednicima i ubuduće će biti pokretač privrednog razvoja BiH, rekao je direktor tog preduzeća

Predstavljanje 'Luke' ove godine bilo je najuspješnije do sada. Fena

FENA

24.4.2024

JP "Luka“ Brčko predstavilo je na proteklom 25. međunarodnom sajmu privrede u Mostaru privrednicima iz BiH i regiona proširene poslovne kapacitete i potencijal nove lučke dizalice nosivosti 27 tona.

Direktor tog preduzeća Perica Josić rekao je da su tokom sajma održali nekoliko sastanaka s poslovnim partnerima iz BiH i izdvojio sastanke s predstavnicima preduzeća "Aluminij“ i "Lager“ s kojima bi u skorije vrijeme trebali konkretizovati prve saradnje.

- Svake godine učestvujemo na ovom sajmu i predstavljanje 'Luke' ove godine bilo je najuspješnije do sada, jer smo predstavili novu opremu i kapacitete za bolje poslovanje - rekao je Josić i dodao da je ovo preduzeće još više otvorilo vrata privrednicima i da će ubuduće biti pokretač privrednog razvoja BiH.

On kaže da će sa novim i većim kapacitetima "Luka“ Brčko biti nezaobilazna tačka u logističkim pravcima u BiH i regionu i da su interes za ovo preduzeće pokazali i pojedini investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te da se konkretizacija očekuje uskoro.

Josić je za kraj ovog mjeseca najavio dolazak jedne barže i pretovar petrol-koksa te stavljanje nove lučke dizalice u upotrebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.