NAKON ŽALBI ADVOKATA

Ponovo će se odlučivati o produženju pritvora Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću

Crnovršanin je u obrazloženju žalbe naveo kako je prilikom ponovnog određivanja mjere pritvora povrijeđeno pravo na odbranu osumnjičenog Karišika

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić. Facebook / Avaz

E. Ć.

24.4.2024

Ponovo će se odlučivati o produženju pritvora Seidu Hadžibajriću i Elmedinu Karišiku. Kantonalni sud u Sarajevu djelimično je uvažio žalbu advokata Mirsada Adne Dobojlić, braniteljice Hadžibajrića i Mirsada Crnovršanina, koji zastupa Karišika, potvrđeno je za portal "Avaza".

- Djelimičnim uvažavanjem žalbe braniteljice osumnjičenog Hadžibajrića Seida, a povodom te žalbe, po službenoj dužnosti na osnovu člana 324. Zakona o krivičnom postupku FBiH i u odnosu na osumnjičenog Elmedina Karišika ukida se rješenje ovog suda od 11. 04. 2024. i predmet se vraća na ponovno odlučivanje - poručeno je iz Kantonalnog suda u Sarajevu. 

Crnovršanin je u obrazloženju žalbe naveo kako je prilikom ponovnog određivanja mjere pritvora povrijeđeno pravo na odbranu osumnjičenog Elmedina Karišika.

Podsjetimo, rješenjem sudije Karišiku i Hadžibajriću je određen pritvor koji po navedenom može trajati mjesec dana i računa se od dana i sata lišenja slobode osumnjičenih.

Elmedin Karišik se tereti da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima davanje dara i drugih oblika koristi, pranje novca, davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje lažnog iskaza i zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju.

Seid Hadžibajrić se tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima pranje novca i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.