"AVAZ" NA LICU MJESTA

U Skenderiji otvoren Sarajevo Destination Festival

Festival je službeno otvorio ministar privrede KS Zlatko Mijatović

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9
S. S.

26.4.2024

U centru Skenderija u 11 sati je otvoren Sarajevo Destination Festival. Festival je službeno otvorio ministar privrede KS Zlatko Mijatović.

Predsjednik Turističke zajednice KS Haris Fazlagić izrazio je zadovoljstvo što je ta turistička zajednica domaćin prestižnog festivala, koji se po prvi put održava u Sarajevu a koji prati vrhunske svjetske turističke promotivne događaje.

Sarajevo Destination Festival okuplja predstavnike vodećih turističkih agencija, kompanija i platformi za povezivanje turista iz 15 država regiona, Evrope i cijeloga svijeta - Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Italija, Mađarska, Poljska, Slovačka, Francuska, Kipar, Tunis, Saudijska Arabija, Indonezija…

Otvaranju festivala je prethodilo okupljanje visokih zvanica u Domu mladih Skenderija u 10 sati, kojima su se, između ostalih, obratili Nermin Nikšić, premijer Vlade FBiH, Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva, te predstavnici delegacije EU u Bosni i Hercegovini, UN Tourism-a i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.