SARAJEVO

Danas sjednica Vijeća ministara BiH: Brojne teme na stolu, ali ne i Izborni zakon BiH

Prošli put je Zakon o Sudu BiH skinut s dnevnog reda, na današnjem ga nema

S jedne od prethodnih sjednica. Fena

N. Aj.

13.5.2024

Sjednica Vijeća ministara BiH održat će danas u 14 sati, a na dnevnom redu je prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori.

Ministri bi o ovoj tački dnevnog reda trebalo da raspravljaju na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH na dnevni red dostavilo je Nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara i Populacionog fonda UN, a Ministarstvo sigurnosti prijedlog odluke o osnivanju Interresorne radne grupe za praćenje primjene dokumenta "Bezbjednosna politika BiH".

Teme za ovu sjednicu su i prijedlog odluke o formiranju Savjetodavnog vijeća za implementaciju Proširenog parcijalnog sporazuma Vijeća Evrope o uspostavljanju kulturnih ruta za BiH, te Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o Vijeću za bezbjednost saobraćaja.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa dostavilo je informaciju o preduzetim koracima za rješavanje diskriminacije stranih farmaceutskih kompanija u vezi sa listom lijekova na kantonalnom nivou, te Analizu vanjskotrgovinske razmjene BiH za 2023. godinu.

Na dnevnom redu je i informacija o statusu Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa u BiH, na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija u Vijeću ministara.

Na dnevnom redu nisu Zakon o sudu BiH, koji je skinut s prošle sjednice, kao ni Izborni zakon.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.