DIPLOMATIJA

Ambasador Čohodarević s predsjednikom Pakistana: Produbiti bilateralni angažman i saradnju

Tokom razgovora izražena je jasna namjera i važnost koju Pakistan pridaje bliskoj saradnji sa BiH

ambasador Čohodarević s predsjednikom Pakistana. Fena

FENA

14.5.2024

Ambasador Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Pakistan Emin Čohodarević susreo se s predsjednikom IR Pakistan Asifom Alijem Zardarijem. Do sastanka je došlo na incijativu Ambasade BiH u Islamabadu, a održan je u predsjedničkoj palati Aiwan-e-Sadr u Islamabadu.

Pozdravljajući ambasadora Čohodarevića, predsjednik Zardari je rekao da Pakistan i Bosna i Hercegovina imaju dugu i trajnu istoriju prijateljstva i međusobnog poštovanja.

Tokom razgovora izražena je jasna namjera i važnost koju Pakistan pridaje bliskoj saradnji sa BiH.

Predsjednik Zardari je naglasio da obje zemlje trebaju produbiti bilateralni angažman i saradnju kako bi se istražili novi oblici saradnje u obostranom interesu, saopćeno je iz Ambasade BiH u Islamabadu.

Ambasador Čohodarević je upoznao pakistanskog predsjednika s aktuelnom političkom situacijom u BiH i europskim putem BiH, kao i s trenutnim projektima i aktivnostima Ambasade u oblastima ekonomske, kulturne i obrazovne saradnje.

Na kraju razgovora, ambasador Čohodarević je prenio predsjedniku Zardariju poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića da posjeti Bosnu i Hercegovinu, što je pakistanski predsjednik sa zadovoljstvom prihvatio, navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.