31. GODIŠNJICA

Komadi olova nisu prekinuli i vječnu ljubav Boška i Admire: Priča o njihovoj ljubavi, ubistvu i posljednjem zagrljaju je obišla svijet

Magazinović na godišnjicu smrti Admire i Boška ostavio crvenu ružu na vječno počivalište sarajevskih Romea i Julije, sreo Admirinu majku

Boško i Admira ubijeni 18. maja 1993. godine. Društvene mreže

N. Aj.

18.5.2024

Na današnji dan prije 31 godinu na Vrbanja mostu u centru Sarajeva četiri snajperska pucnja prekinula su živote Admire Ismić i Boška Brkića, sarajevskih Romea i Julije.

Ipak, mnogi će reći da ti komadi olova nisu prekinuli i njihovu vječnu ljubav, koja je prkosila svim krivim zakonima rata koji suludo kažu da dvoje ljudi, različitih vjera, ne mogu biti zajedno.

Tog 18. maja 1993. godine, u jeku agresije na BiH, dvoje mladih ljudi odlučilo je pobjeći iz opkoljenog grada. Nisu uspjeli. Ostali su zauvijek u svom Sarajevu.

Saša Magazinović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, obišao je grob sarajevskih Romea o Julije, kao i svake godine, kako je naveo. Ovaj put sreo je i Admirinu majku, Nedretu Ismić.

- Na godišnjicu smrti Admire i Boška ostavim crvenu ružu na vječno počivalište sarajevskih Romea i Julije. Ove godine je u isto vrijeme tu bila i Admirina majka.

Priča o Bošku i Admiri, njihovoj ljubavi, ubistvu 1993. godine i posljednjem zagrljaju je obišla svijet. Nedovoljno da bi sredina u kojoj su živjeli adekvatno čuvala uspomenu na ove mlade ljude - poručio je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.