POLOŽIO CVIJEĆE

Isak odao počast poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene "Lasta"

Odred "Lasta" činili su mladići različitih nacionalnosti koji su pokazali da se domovina brani zajedništvom i srcem

Odata počast. Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

N. Aj.

18.5.2024

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak, zajedno sa svojim najbližim saradnicima, odao je počast i položio cvijeće ispred spomen-obilježja poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

Isak je položio cvijeće na šehidskom mezarju Kovači, šehidskom mezarju Lav, groblju Sveti Josip i na Centralnom spomen obilježju šehidima i palim borcima Odreda policije za specijalne namjene "Lasta".

U obraćanju prisutnima Isak je posebno ukazao na važnost njegovanja kulture sjećanja na sve heroje koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine.

Isak na obilježavanju. Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova

- Danas odajemo počast istinskim herojima Bosne i Hercegovine koji su između opstanka ili nestanka odabrali borbu za opstanak i očuvanje jedine nam domovine. Odred "Lasta" činili su mladići različitih nacionalnosti koji su pokazali da se domovina brani zajedništvom i srcem. Zato njihova djela trebaju biti podstrek svima nama da nastavimo borbu za Bosnu i Hercegovinu i da naši budući naraštaji spoznaju da blagodati mira i slobode nisu olako stečeni - istakao je Isak.

On je na šehidskom mezarju Kovači učenjem fatihe odao počast i prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću.

Odred policije za specijalne namjene "Lasta" osnovan 15. maja 1992. i djelovao do augusta 1996. kao specijalna jedinica CSB-a Sarajevo i MUP-a RBiH, odnosno Oružanih snaga Republike BiH. Kroz Odred je prošlo oko 400 pripadnika, a njih 56 je dalo svoje živote u borbi za državu Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.