JAVNI POZIV

Hotel „Đuro Salaj“ u Gracu ponovo na licitaciji

Mogu se kupiti samo sve nekretnine koje su na prodaju

Hotel u devastiranom stanju. Arhiv

Z. K.

2.5.2021

Hotel „Đuro Salaj“ u Gracu u Hrvatskoj, koji je do sada nekoliko puta bezuspješno prodavan, ponovo je dat na licitaciju, izvještava Indikator.ba. Agencija za privatizaciju oglasila je prodaju prava na hotel s pripadajućim zemljištem koji je u knjigama upisan kao vlasništvo Složene organizacije udruženog rada “Titovi rudnici uglja” u Tuzli.


U devastiranom stanju

Hotel je u devastiranom stanju, a njegova vrijednost, zajedno s pripadajućim parcelama zemljišta, procijenjena je na 4.250.000 eura, odnosno 8.312.277,50 KM. Agenciji za privatizaciju FBiH bit će prihvatljiva ponuđena cijena koja iznosi 80 posto od početne cijene.

Mogu se kupiti samo sve nekretnine koje su nude na prodaju, kupovina pojedinačnih nekretnina nije moguća. Ponuđači su dužni položiti depozit u iznosu od 425.000 eura ili 831.227,75 KM ili bankarsku garanciju na iznos depozita s rokom važenja od 60 dana od dana isteka roka za dostavu ponuda.


Pravni sljednici

Pravni sljednici, odnosno vanknjižni vlasnici hotela su društva iz sastava Elektroprivrede BiH - RMU Đurđevik d. o. o. Đurđevik, RMU Zenica d. o. o. Zenica, RMU Kakanj d. o. o. Kakanj, RMU Breza d. o. o. Breza, kao i RMU Banovići d. d. Banovići, Strojni Breza, RMU Miljevina u stečaju i Aluminij d. d. Mostar.

Javni poziv je otvoren do 12. maja do 15 sati, a javno otvaranje ponuda održat će se 17. maja u 11 sati u sjedištu Agencije za privatizaciju BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.