SRBIJA

Djevojčica tvrdi da je zaljubljena u svog silovatelja

Dalibor, koji se tereti za obljubu nemoćnog lica, tvrdio je najprije da nije ni komunicirao s A. B., ali je potom pao na poligrafu

Djevojčica odvedena na ljekarski pregled

Alo.rs

13.9.2018

Trinaestogodišnja djevojčica s posebnim potrebama A. B. iz okoline Kladova prvo je prijavila policiji da ju je Dalibor T. (26) silovao, a onda je policajcima i psiholozima rekla da je on ljubav njenog života i da joj je žao što je uhapšen.

Dalibor, koji se tereti za obljubu nemoćnog lica, tvrdio je najprije da nije ni komunicirao s A. B., ali je potom pao na poligrafu, na pitanju je li imao seks s njom. Izvor iz istrage kazao je da je djevojčica proteklog vikenda otišla kod Daliborove supruge, kojom se oženio prije samo dvije sedmice, i ispričala joj da ju je njen suprug silovao.

Intimne poruke

Kao dokaz da je bila u kontaktu s njenim mužem, djevojčica je Daliborovoj supruzi pokazala njihove intimne poruke u svom telefonu. Tada je Daliborova žena pozvala policiju i sve im ispričala, pa je uslijedilo hapšenje osumnjičenog.

Dalibor je tada u policiji izričito negirao da je silovao djevojčicu, tvrdeći da mu neko sve namješta, ali je na poligrafskom ispitivanju pao na pitanju je li imao seks s djevojčicom.

Zatim su policajci, zajedno sa psiholozima, ponovo razgovarali s djevojčicom.

- Ona je potvrdila da je Daliborovoj ženi ispričala da ju je on silovao. Kazala je i da joj je žao što je on uhapšen, jer je Dalibor ljubav njenog života! Djevojčica je, inače, odmah poslije prijave odvedena ljekaru, ali nije bilo nikakvih tragova nasilja na njenom tijelu. U istragu su potom uključeni i psihijatrijski stručnjaci, zbog njenog psihičkog stanja - navodi izvor iz istrage.

Otac Dragiša B. (72) ispričao je da je u nedjelju na TV pratio posjetu predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu kad je čuo da se ispred njegove kuće zaustavlja automobil u kom su bili Dalibor i A. B.

- Čim sam izašao iz kuće, Dalibor je krenuo prema meni, vičući: "Ništa ne govori! Ništa ne pričaj!" Nisam znao o čemu je riječ... Zatim sam vidio kako dolazi policijski automobil, u kome je bila Daliborova supruga. Policajci su zatim Daliboru stavili lisice na ruke - priča Dragiša.

Pomagao mu u poslu

U tom trenutku, kazao je on, iz kuće su izašli i njegova žena i starija kćerka, a A. B. je počela da plače.

- Prišao mi je policajac i rekao: "Dalibor je imao 'posla' s vašom kćerkom i tad sam shvatio šta se dešava. Sve mi se zavrtjelo u glavi, pozlilo mi je... Policajci su onda odveli moju kćerku kod ljekara i na saslušanje, a Dalibor je iznenada počeo da viče da ja imam pušku i da ću ga sigurno ubiti. Iznio sam oružje i predao ga policiji, jer ga nikad ne bih povrijedio... Pomagao mi je u poslu i bio mi je kao sin - ispričao je Dragiša.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.