AKCIJA FUP-A

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog iznude 5.000 KM

Avaz.ba

19.2.2019

Službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Tužilaštva KS i uz podršku Specijalne policijske jedinice, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva BIC na području Sarajeva i uhapsili jednu osobu zbog iznude.

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući prema naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i hapšenje jedne osobe iz Sarajeva inicijala Mustafa Halimanović (56) koja je odranije poznata kao višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koja se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satima na području općine Centar - Sarajevo od jedne osobe iznudila 5.000 KM, uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

Prilikom hapšenja i pretresa navedene osobe pronađeni su i izuzeti novac u iznosu od 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica te drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem ovih krivičnih djela.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku biti predat Tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.