AUSTRIJA

Dženis Halkić nakon što mu je otac Samir svirepo usmrćen: Ne mogu vjerovati da te ubio pred mojim očima

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je Albanac, koji je zapucao na Bosance i policija traga za njim

Veliki broj policije i ekipa Hitne pomoći na mjestu zločina

Piše: Dž. PORAČANIN

7.6.2019

Austrijski istražitelji još tragaju za muškarcem koji je u utorak navečer u Salcburgu ubio Samira Halkića (46) i ranio njegovog 24-godišnjeg sina Dženisa. Halkići su porijeklom iz Stijena kod Cazina.

Ranjen u nogu

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je Albanac, koji je zapucao na Bosance. Jednim hicem je ubio Samira, dok je Dženisa pogodio u nogu i pobjegao. Zločinu je svjedočio veliki broj građana, od kojih je policija uzela izjave. Sudeći prema onome što su očevici kazali, napadač je imao brkove, ali njegov detaljniji opis niko nije mogao dati.

Samir Halkić

Kobne noći u 22.30 sati ispred ugostiteljskog objekta “Cafe Bar Lounge Focus” Dženis se potukao sa muškarcem čiji identitet nije poznat.

Mladić je potom pozvao oca Samira u pomoć. Stariji Halkić ubijen je pred sinom. Iako je Hitna pomoć odmah stigla na mjesto događaja, Samiru, nažalost, nije bilo spasa, dok mu je sin prevezen u bolnicu.

Emotivna poruka

Dženis je na svom profilu na Facebooku objavio emotivnu poruku kojom se oprostio od oca.

- Da ti Allah podari sve dženetske ljepote, jer si to zaslužio i tek sad vidim, kad te stvarno nema, koliko patim za tobom i još ne mogu vjerovati da se to desilo. Možda je moralo tako da bude, ne znam, ni u snu nisam sanjao da ću svojim očima gledati kako mi upucaše oca i kako izdiše, a ja mu ne mogu pomoći. Bio si dobar čovjek i tako ću te pamtiti cijelog života - objavio je Dženis.

Dženis Halkić

Motiv nejasan

Pozadina sukoba Dženisa i nepoznatog muškarca još nije jasna. Policija rasvjetljava sve okolnosti zločina kako bi otkrila motive zbog kojih je došlo prvo do tuče, a onda i do ubistva. Prema nepotvrđenim informacijama, u pitanju se neki Dženisovi odranije neraščišćeni računi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.