MODRIČA

Želio pomoći pretučenoj ženi, jedva izbjegao batine

Jozo Šimić (65) iz sela Srnava naišao je Mercedesom s prijateljem Veselkom Petrićem na djevojku koja je bila sva krvava pa ih napao njen suprug

Bijeli Golf nasilnika. Avaz

Piše: S. Jeremić /Avaz.ba

10.10.2019

Policijskoj stanici Modriča u ponedjeljak je oko 20 sati prijavljen nesvakidašnji incident koji se desio u selu Jezero kod Vukosavlja.

Jozo Šimić (65) iz sela Srnava naišao je Mercedesom s prijateljem Veselkom Petrićem na djevojku koja je bila sva krvava. Šimić je zaustavio vozilo u namjeri da je preveze do Doma zdravlja.  Ona je sjela u automobil, ali  je tada naišao Golf 2, bez oznaka, i tri puta udario u zadnji dio Mercedesa.


Šimićev oštećeni Mercedes. Avaz

- Odmah smo pozvali policiju, ali se bijeli Golf tad pojavio ispred nas i opet tri puta udario u naš auto, da bi, na kraju, poderao lijevu stranu i tom prilikom je slomio točak.  Mladić je izašao iz Golfa i počeo  nam prijetiti, posovao nam je sve po spisku. Bio je vidno pijan. Došla je policija, a on je pobjegao prema Odžaku. Policija je preuzela djevojku. Mi smo joj željeli samo pomoći, jer je bila sva krvava i iscrpljena, najvjerovatnije od batina - ispričao nam je Veselko Petrić.

Iz Policijske uprave Doboj saopćeno je da je odmah po prijavi reagirala policija u Modriči.

- Osoba  M. R. je uhapšena. Kod njega je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu i da je pozitivan na određenu opojnu drogu - kazali su iz policije.

Saznajemo da se radi o Miletu Raduloviću (25) iz Novog Grada kod Odžaka. Navodno je registrirani narkoman, koji je i ranije imao problema sa zakonom, dok je djevojka S. T. (27) iz Bosanskog Šamca. Ona se predstavila kao Radulovićeva supruga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.