SRBIJA

Velika zapljena na Gradini: Bugarin u vozilu švercovao 30 kilograma heroina

Osumnjičeni se iz Bugarske uputio prema Hrvatskoj, gdje navodno radi

Avaz.ba / Kurir.rs

29.1.2020

Pronađena droga - Avaz
Drogu krio u bunkerima u vozilu - Avaz
Heroin bio i ispod haube - Avaz
Carinici u akciji - Avaz
Pronađeno više od 30 kilograma droge - Avaz
+1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Uprave granične policije Srbije, u saradnji s Upravom carina, zaplijenili su na graničnom prijelazu Gradina više od 30 kilograma heroina i uhapsili bugarskog državljanina Z. G. (45). 

Policija je na ulazu u Srbiju, prilikom pregleda Citroena bugarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Bugurin, pronašla 30,4 kilograma heroina, zapakovanih u 57 paketa.

Osumnjičeni se iz Bugarske uputio prema Hrvatskoj, gdje navodno radi. Čim je zaustavljen, carinik koji je prvi došao u dodir s njim primijetio je da je putnik vidno uznemiren te da skoro drhti.

Upravo zbog toga policajci na prijelazu su automobil odmah uputili na pregled mobilnim carinskim skenerom, pa su uskoro na snimku uočene nepravilnosti koje ukazuju na to da se u vozilu nešto krije. Uslijedio je detaljan pregled tokom koga je potvrđeno da se iza zadnjeg branika nalazi specijalno napravljen bunker u kojem se krije pozamašna količina heroina.

Droga je potom otkrivena i u bočnim stranicama prtljažnika, desnom pragu, ali i u tapacirungu haube, kao i u podu ispred zadnjih sjedišta. Budući da su paketi zapakovani na način koji je karakterističan za krijumčare heroina (paketi su oblijepljeni širokom selotejp trakom smeđe boje) te da je sam uzorak praha iz jednog od paketa tokom priručnog testa odreagirao na heroin, opravdano se sumnja da se radi o upravo toj vrsti droge.

Krijumčar je s otkrivenim heroinom predat policiji u daljnju nadležnost. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.