NOVI SAD

Sjekirama sjekli mladića: Napadači uhapšeni nakon dvije sedmice

Policija je saopćila da su osumnjičeni locirani u Loznici, gdje su im stavljene i lisice na ruke

Policija iz Loznice uhapsila osumnjičene. Ilustracija

Avaz.ba / Blic.rs

4.2.2020

Novosadska policija uhapsila je Sinišu G. (25), Dimitrija P. (22), Uglješu U. (21) i Tomislava M. (21) iz ovog grada, osumnjičene da su 19. januara pokušali ubiti sugrađanina M. R. (27), kojeg su udarili sjekirom i nanijeli mu teške povrede opasne po život.

Policija je saopćila da su osumnjičeni locirani u Loznici, gdje su im stavljene i lisice na ruke, nakon čega su odvedeni u Novi Sad.

Sve se odigralo prije skoro dvije sedmice u Novom Sadu. Dvojica mladića, maskirana fantomkama, presrela su M. R. (27) i nakon kraće svađe nasrnula na njega sjekirom.


Policija iz Loznice privela osumnjičene. Ilustracija

Udarali su ga nemilice sjekirom i nanijeli mu višestruke teške povrede. Nakon krvavog pira napadači su pobjegli, a ekipa Hitne pomoći zatekla je na trotoaru pretučenog M. R. Mladić je prevezen u bolnicu, gdje su ljekari konstatirali da ima povrede kičme, butine, kuka i glave i zadržan je na liječenju. Napadači su sve do sada bili u bijegu, kada ih je uhapsila policija u Loznici.

Motiv ovog pokušaja ubistva nije saopćen, ali su se navodno mladići, prije nego što su sjekirom napali, posvađali sa M. R., ali drugi detalji nisu poznati. Također, još nije objelodanjeno ko je od osumnjičene četvorke M. R. udarao sjekirom, a ko je pomagao u bijegu i kasnije u skrivanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.