ISTRAGA

Dileru određen jednomjesečni pritvor

Kod Sejbina Fejzića (29) pronađen amfetamin

Zaplijenjena droga. MUP TK

Avaz.ba

24.4.2020

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona predložio je Općinskom sudu Živinice određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sejbina Fejzića (29) iz Živinica zbog sumnje da je trgovao drogom, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Prema nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Živinice, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK izvršili su pretres osumnjičenog i parcele koju je koristio u mjestu Priluk kod Živinica te je kod njega pronađeno više paketića sa skoro 70 grama amfetamina, jedan paketić sa skoro 40 grama marihuane i manji broj tableta opojne droge MDMA, pripremljeni za daljnju prodaju, kao i digitalnu vagu za precizno mjerenje.



Droga koja je zaplijenjena. MUP TK

Nakon pretresa, osumnjičeni je uhapšen, obavljena je kriminalistička obrada te je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac donio je naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog, nakon čega je nadležnom sudu dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora. Osumnjičeni je ranije više puta osuđivan u inozemstvu i u BiH za različita krivična djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.