DETALJI OBRAČUNA U DOBOJU

Policajac udario u glavu kolegu koji je došao da interveniše

Osim Igora Anića, uhapšeni su njegov brat Peđa Anić (18) te Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Miroslav M. (21) iz Doboja

Intervenirali dobojski policajci. Arhiv

Avaz.ba

28.9.2020

Policajac Igor Anić (26) iz Doboja uhapšen je i odmah suspendovan zbog učešća u tučnjavi sa još šest mladića, piše "Glas Srpske". 

Sve se desilo u nedjelju sat poslije ponoći u dobojskoj ulici Cara Dušana, a Anić, koji nije bio na dužnosti, udario je u glavu svog radnog kolegu koji je intervenisao zbog tuče.

Osim Anića, uhapšeni su njegov brat Peđa Anić (18) te Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Miroslav M. (21) iz Doboja. Nakon hapšenja utvrđeno je da Aleksa K. drogiran, a da su Peđa Anić, Tarik M. te Miroslav M. i Bojan Ž. pijani.

Neki od uhapšenih su se i ranije obračunavali i rješavanje razmirica nastavili tučom u nedjelju.

- Oni su se tukli po ulici, trčali jedni za drugima te toliko galamili da su probudili stanare okolnih zgrada koji su pozvali policiju. Po dolasku patrole oni nisu prestajali da galame. Jedan od policajaca im je prišao i pokušao da ih smiri, ali su mu tada prišli Igor i Peđa Anić te su ga udarili - rekao je izvor blizak istrazi i dodao da su ubrzo poslije toga svi učesnici tuče pohapšeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.