SUD BOSNE I HERCEGOVINE

Crnogorac koji je na svirep način ubio Kanađanku u pritvoru čeka izručenje

Zoran Marić koji je u Herceg-Novom ubio Ljijanu Simić u septembru uhapšen u Foči

Privođenje Marića u Foči. PU Foča

Piše: B. C.

16.10.2020

Sud Bosne i Hercegovine je 15. oktobra u postupku izručenja  potraživanog Zorana Marića, po međunarodnoj crvenoj potjernici NCB Interpola Podgorica, Crna Gora, u cilju vođenja krivičnog postupka zbog sumnje o počinjenju krivičnog djela ubistvo iz člana 143. Krivičnog zakona Crne Gore, donio rješenje kojim je Mariću određen privremeni pritvor u trajanju od 18 dana. 

- Pritvor će teći od dana i sata eventualnog isteka ili ukidanja pritvora po rješenju nadležnog suda u Crnoj Gori od 22.9.2020. godine, eventualnog produženja mjere pritvora u istrazi, nakon potvrđivanja optužnice ili izricanja presude, odnosno od pravosnažno okončanog krivičnog postupka oslobađajućom presudom ili od, eventualno, izdržane kazne zatvora po pravosnažnoj osuđujućoj presudi nadležnog suda, navedeno je iz Suda BiH.

Žalba protiv ovog rješenja ne odlaže njegovo izvršenje.


Ubijena Ljiljana Simić. Facebook

Zoran Marić je 21. septembra uhapšen u Foči dok je taksijem pokušavao da pobjegne na teritoriju Federacije BiH, sa ručnom bombom za pojasom i vojničkim bajonetom u rancu. Za 47-godišnjim Zoranom Marićem je raspisana međunarodna Interpolova potjernica, zbog sumnje da je u Herceg- Novom zajedno sa 36-godišnjim Radomirom Delićem ubio Ljiljanu Simić, državljanku Kanade.

Radomir Delić, Marićev saučesnik, uhapšen je u Herceg- Novom. Tijelo Ljiljane Simić pronađeno je u selu Mokrine. Iako se u samom početku mislilo da je tijelo Ljiljane Simić, nakon što je ubijena i zapaljeno, obdukcijom je utvrđeno da je uzrok smrti gušenje. Uz to, polomljene su joj obje vilice. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.