PRIZNALI KRIVICU

Osam godina zatvora opasnim razbojnicima: Presreli radnicu pumpe i oteli joj 28.150 KM

Elmir Hodžić i Adnan Bajrić osuđeni na po četiri godine zatvora

Adnan Bajrić i Derviš Trešnjić. MUP KS

B. C.

14.12.2020

Nakon razmatranja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu proglasio je krvim Elmira Hodžića i Adnana Bajrića zbog krivičnog djela razbojništvo. Osuđeni su na kaznu zatvora u trajanju od po četiri godine. Protiv trećeoptuženog Derviša Trešnjića sudski postupak je u toku, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Terete se da su se 6. novembra 2019. godine oko osam sati ujutro dovezli automobilom na parking u neposrednoj blizini "NLB" banke u Općini Novi Grad, nakon čega su sačekali dolazak automobila Škoda Superb vlasništvo firme "BSP OIL", kojim je upravljala L.B.

Znajući da oštećena sa sobom nosi novac od pazara "BSP OIL", kako bi ga položila na račun u "NLB" banci, optuženi su otvorili vrata automobila pri čemu je Adnan Bajrić pištoljem udario L.B. u predjelu nosa a potom je rukom uhvatio u predjelu ramena, pokušavajući da je izvuče iz vozila, dok je istovremeno optuženi Derviš Trešnjić vukao za ruke te joj oteo torbu u kojoj se nalazio pazar i to 28.150 KM i novčanik u kojem je bilo 280 eura. Elmir Hodžić ih je čekao u automobilu, kojim su sve trojica pobjegli.

Prije potpisivanja sporazuma, prvooptuženi Elmir Hodžić platio je oštećenoj odštetu u iznosu od 15.000 KM.

Inače, sve trojica optuženih nalaze se u pritvoru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.