KRIMINAL

Policija razbila lanac prostitucije u BiH

Faik Brčanović se sumnjiči i da je učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist

Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe. Ilustracija

A. Ka.

18.11.2021

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona sudiji za prethodni postupak Općinskog suda Živinice stavilo je prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Faika Brčaninovića (66) iz Živinica, koji se sumnjiči da je podsticao više žena na prostituciju u Živinicama, Lukavcu i Brčkom.

Brčanović se sumnjiči i da je učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist.

- Brčaninović je osumnjičen da je u periodu od januara 2020. do avgusta 2021. godine u Tuzli, Živinicama, Lukavcu i Brčkom poticao više žena na prostituciju i učestvovao u organizovanju pružanja seksualnih usluga za više muškaraca i na taj način pribavljao sebi protivpravnu imovinsku korist. Dio novca od pružanja seksualnih usluga je davao oštećenim ženama, a dio zadržavao za sebe - navode iz tužilaštva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.