AVAZ SAZNAJE

Mjesec nakon nesreće: U Mostaru preminuo pilot motornog zmaja

Ivan Barbarić-Ivo (38) doživio nesreću 26.juna

Ivan Barbarić- Ivo (38) iz Širokog Brijega preminuo u Mostaru. Avaz

Piše: M.Sm.

25.7.2022

Skoro mjesec od nesreće koja se dogodila u Radišićima kod Ljubuškog, kada se pod još neutvrđenim okolnostima srušio motorni zmaj, bitku za život je izgubio Ivan Barbarić- Ivo (38) iz Širokog Brijega, koji je pilotirao tom letjelicom.

Kako je za portal „Avaza“ potvrđeno iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, „dežurni tužilac je u subotu, 23.jula obaviješten od ljekara iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar da je preminuo I.B. (1984.) koji je zadobio ozljede u padu zmaja – letjelice dana 26.6.2022. godine u mjestu Radišići, Ljubuški“.

- Postupajuća tužiteljica je naložila obdukciju i koja je nad tijelom stradalog izvršena danas 25.7.2022. godine kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, nakon sačinjavanja nalaza i mišljenja zaduženog obducenta- kazala nam je Petrunjela Matijević, viša stručna saradnica i službenica za odnose s javnošću Tužilaštva  ZHK.


Stradali Barbarić. Osmrtnice

Navela je da je toku  kriminalistička obrada u okviru koje će se saslušati svjedoci, naložiti potrebna vještačenja i prikupiti ostali potrebni dokazi kako bi se utvrdio uzrok nastanka ovog tragičnog događaja.

Podsjetimo, nakon nesreće se iznosilo da je pilot imao problema s prizemljenjem letjelice.

Nesretni Barbarić je nedugo nakon nesreće u SKB Mostar podvrgnut operativnom zahvatu, a bio je hospitaliziran na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje ove bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.